Destinationer

Eneby Båtklubb

DestinationerSvenska Sjöarkivet 


De första nationella sjömätningarna gjordes i början på 1800-talet och resultaten är arkiverade på Sjöfartsverket. Vi har byggt upp en databas som omfattar svenska kusten från Strömstad – Haparanda. Vidare ingår de stora sjöarna: Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren. Vi har också lagt in ett antal ”glömda” översiktskort ur Riksarkivets samlingar. De är från andra hälften av 1700-talet. Därefter har vi efter redigering låtit trycka ett antal sjökort över Stockholmsområdet och Bohuslän. Sjökort över övriga områden trycks mot beställning.

Våra sjökort är geografiskt uppdelade på Väst- och Östkusten och vårt material täcker hela kusten från Strömstad till Haparanda. Klicka på korten nedan för att komma direkt till våra tryckta upplagor.


Samtliga skärgårdsöar


Här har vi samlat skärgårdsöar som är värda ett besök. En perfekt dagsutflykt eller varför inte en sommarweekend med övernattning?


Sjömackar i Sverige


En pdf-fil över mackarna i hela Sverige från 2016.


Storsatsning på hamnar i nya projekt


Skärgårdsstiftelsen utvecklar fyra av sina gästhamnar under nästa år. Fler båtplatser och förbättrad service är några av insatserna som ska genomföras. Skärgårdsstiftelsen har beviljats 9,1 miljoner kronor från EU:s Central Baltic-program. Pengarna ska användas till att rusta upp och utveckla gästhamnarna på Nåttarö, Utö, Grinda och Fejan.

Seglingens egen portal". Allt du behöver veta om segling, resultat, utbildningar, seglarskolor, LYS-tal och länkar till klassförbund och andra seglingssidor.


Destinationer med helikopter


Här nedan hitter du några av de platser vi flyger till mer eller mindre regelbundet. Platser som garanterat ger dig en upplevelse utöver det vanliga. Det kan vara en lyxig weekend med champagne och spa, eller en dagstur till det yttersta havsbandet i skärgården.10 fantastiska öar i Stockholms skärgård


Ljusa sommarnätter, varma klippor och svalkande bad. Stockholms skärgård är en vidunderligt vacker destination som lockar besökare från hela världen. Skyscanner tipsar om 10 fantastiska öar att besöka.