Bas Förbund logo

Destinationer

Många skärgårdsöar värda ett besök

På ”trippa.se” har man samlat ett stort antal fina skärgårdsöar över Sverige som är väl värda besök. De är alla nåbara med någon form av reguljär förbindelse och kan både vara besökas som  dagsutflykt, weekend med övernattning, eller längre besök. Med egen båt, öppnar sig så många fler möjligheter förstås.

Gå till hemsidan här! 

 

Svenska Sjöarkivet

På Svenska Sjöarkivet har man byggt upp en databas som omfattar svenska kusten från Strömstad till Haparanda.  De första nationella sjömätningarna gjordes i början på 1800-talet och resultaten är arkiverade på Sjöfartsverket. Även de stora sjöarna Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren ingår. Man har också lagt in ett antal mindre kända översiktskort ur Riksarkivets samlingar som är från andra hälften av 1700-talet. Därefter har man efter redigering låtit trycka ett antal sjökort över Stockholmsområdet och Bohuslän. Sjökort över övriga områden trycks mot beställning. Sjökorten är geografiskt uppdelade på Väst- och Östkusten. Det ska gå att klicka på korten direkt för att komma till de tryckta upplagorna, om man går  in på deras hemsida.

Till Svenska Sjöarkivet 

 

Storsatsning på hamnar i nya projekt

Skärgårdsstiftelsen har utvecklat fyra av sina gästhamnar under detta år. Fler båtplatser och förbättrad service är några av insatserna som ska genomföras. Skärgårdsstiftelsen har beviljats 9,1 miljoner kronor från EU:s Central Baltic-program. Pengarna ska användas till att rusta upp och utveckla gästhamnarna på Nåttarö, Utö, Grinda och Fejan.

Gå vidare till denna sida här!

 

 

10 fantastiska öar i Stockholms skärgård

Ljusa sommarnätter, varma klippor och svalkande bad. Stockholms skärgård är en vidunderligt vacker destination som lockar besökare från hela världen. Skyscanner tipsar om 10 fantastiska öar att besöka.

Sjömackar i Sverige

En pdf-fil över mackarna i hela Sverige från 2016.

Seglingens egen portal

Allt du behöver veta om segling, resultat, utbildningar, seglarskolor, LYS-tal och länkar till klassförbund och andra seglingssidor.