Bas Förbund logo

Nyheter från SBU

Svenska Båtunionen är den organisation som samlar alla Sveriges båtklubbar. Här under ligger deras nyhetsflöde. Längst ner till höger kommer man direkt till deras hemsida.

Nytt från Svenska Båtunionen

• 2022-11-22

Svenska Båtunionen söker en båtgalen kommunikatör!
    Svenska Båtunionen och vårt kansli letar efter en ny medarbetare som vill arbeta med ett av båtlivets bredaste kommunikations- och supportjobb. Hos oss kommer du att vara delaktig i allt som vi arbetar med och vara inblandad i det mesta som händer inom svenskt båtliv.

• Bergshamra båtklubb, tjejer fixar med en segelbåt, i bakgrunden mindre motorbåtar längs en flytbrygga.
    2022-11-21

Helgen 19-20 november ägde Svenska Båtunionens årliga Unionsråd rum, där ny Handbok för fritidsbåtshamnar presenterades.

• Båtlivspodden omslag avsnitt 15 Segelbåt akterspegel.
    2022-11-18

Två båtar har sjunkit till följd av späckhuggarattacker i Biscayabukten det senaste året, otaliga båtar har attackerats och ingen vet varför… Därför är det kanske inte så konstigt att det är en av de första frågor seglare får när de kommer i hamn.

• Programrådet Nordisk Sjösäkerhetskonferens
    2022-11-10

8-9 november var Svenska Båtunionen värd för Nordiska Båtrådets konferens Säker på nordiska vatten 2022. Konferensen samlade ett femtiotal deltagare från myndigheter och organisationer som arbetar med sjösäkerhet i Norden.

• BAS portalbild
    2022-11-03

Nu finns även film från webinaret "BAS för hamn-/varvsansvariga" på Youtube.

• Ordförandena i båtlivsorganisationerna.
    2022-10-18

Den 13 - 14 oktober samlades Svenska Seglarförbundet, Svenska Kryssarklubben, Riksföreningen Gästhamnar Sverige, Sweboat och Svenska Båtunionen för en gemensam styrelsekonferens ombord på Viking Cinderella.

• Ur tidningen Båtliv Stora risker med Sjökortslyftet.
    2022-10-15

Under våren och hösten har Svenska Båtunionen deltagit i flera möten med Sjöfartsverket där vi framfört vår kritik mot de nya sjökorten som producerats inom ramen för det s.k. Sjökortslyftet.

• Högtryckstvätt av båt över spolplatta
    2022-09-28

Var rädd om miljön och din omgivning när du tar upp båten i höst! Följ våra enkla tips och skriv ut den smarta affischen till din båtklubb eller brygga!

• Dator tangentbord
    2022-09-15

Det har nu gått en tid sedan nya BAS 3 öppnade måndagen 29 augusti efter två veckors planerat stopp och överflyttning av all data. Med hänsyn taget till systemets storlek och komplexitet har nystarten gått relativt bra, även om buggar och fel i det nya systemet har dykt upp. Periodvis är trycket på supporten, som bemannas av ideella krafter, mycket högt och väntetiden på svar och åtgärder kan upplevas som lång.

• 2022-09-12

Nu är det hög tid att nominera till Svenska Båtunionens miljöpris 2023! Sista dag för att skicka in en nominering är den sista september.