Nyheter från SBU

Svenska Båtunionen är den organisation som samlar alla Sveriges båtklubbar. Här under ligger deras nyhetsflöde. Längst ner till höger kommer man direkt till deras hemsida.

Nytt från Svenska Båtunionen

• 2021-12-01

Generella råd för organiserade verksamheter inom båtklubb eller båtförbund med anledning av covid-19.

• Skrotbåtar
    2021-12-01

Nu finns möjligheten att kostnadsfritt lämna båtvrak till skrotning.

• Datorer digitalt möte.
    2021-11-25

Så här års håller många båtklubbar normalt sina årsmöten. Men hur ska det gå till i tider av restriktioner för möten och träffar? Här har vi samlat råd och tips samt länkar till användbara verktyg.

• Hotel Elite Marina Tower
    2021-11-25

Vilka visioner och mål för Svenska Båtunionens verksamhet stod i fokus för årets Unionsråd, som hölls i Stockholm 20–21 november. Ett 50-tal delegater från båtförbund i hela Sverige fanns på plats.

• Dator tangentbord
    2021-11-20

BAS, Båtunionens Administrativa System, kommer snart i ny version och blir ännu bättre. Om din klubb inte använder BAS idag är det nu verkligen läge att fundera på att lägga över administrationen i BAS.

• 2021-11-18

Inom ramen för vårt projekt SBU-akademin bjuder vi in styrelseledamöter inom Svenska Båtunionens båtförbund och båtklubbar till en pilotutbildning med temat Styrelsens ansvar.

• Klubbhus och båtar Årets Båtklubb 2020 Nynäshamn
    2021-11-15

Priset är enastående: förutom äran och uppmärksamheten som året bästa båtklubb en samling båttillbehör värda långt över 100 000 kr, en specialtillverkad skylt i ädelträ och komposit från Thore Berntssons båtbyggeri och en flagga från Svenska Båtunionen!

• Fritidsbåtar i naturhamn
    2021-10-28

Svenska Båtunionen arrangerade tillsammans med Havs- och Vattenmyndigheten och Havsmiljöinstitutet årets nationella båtmiljökonferens – Framtidens hållbara båtliv 2021!

• 2021-10-08

Vi jobbar just nu med att få en testversion färdig. Hittills har vi jobbat i en ren utvecklingsversion som endast kan testas av dem som är inblandade i utvecklingen. Den första riktiga testversion ska kunna testas av utvalda klubbar och våra BAS-coacher.

• Mikale Damber (S) och Christer Eriksson (SBU)
    2021-10-05

Arbetet med Båtsamverkan har gett effekt. Men även regeringens egna insatser för att stoppa stölderna av båtmotorer går framåt. Det sa inrikesminister Mikael Damberg (S) till Svenska Båtunionens ordförande, Christer Eriksson, vid ett möte 4 oktober.