Bas Förbund logo

Nyheter från SBU

Svenska Båtunionen är den organisation som samlar alla Sveriges båtklubbar. Här under ligger deras nyhetsflöde. Längst ner till höger kommer man direkt till deras hemsida.

Nytt från Svenska Båtunionen

• Publicerat 2024-07-01

Kansliet stänger under veckorna 28, 29 och 30. Vecka 31 har vi jouröppet.
    Vi scannar av mailen och vid akuta ärenden hanterar vi dessa.

Kontakta gärna ert båtförbund för att se om de kan vara behjälpliga med era frågor.

Vi önskar alla en trevlig båtsommar!

Kansliet

• Publicerat 2024-06-27

Nu har våra frivilliga havstulpanobservatörer placerat sina mätplattor i vattnet och kommer att rapportera havstulpanernas tillväxt varje vecka under sommaren.

• BAS portalbild
    Publicerat 2024-06-26

Det kommer att bli obligatoriskt att registrera personnummer i medlemsregistret i BAS. Här är aktuell information om detta.

• Publicerat 2024-06-07

Svenska Båtunionen har träffat Johanna Rantsi, medlem i Riksdagens Fritidsbåtsnätverk i samband med när Svenska Båtunionen tillsammans med Sweboat och Safety Navigationsgruppen, genomförde navigationsutbildning för riksdagspolitiker. En årligen återkommande och uppskattad utbildning för politiker som kan gå både förar- och kustskepparintygskurs.

• Publicerat 2024-05-24

Äntligen sommar och båtliv nalkas. Inför kommande dagsturer och långsemester med båt är det ett bra tillfälle att lära sig mer om hur man kan minska sin miljöpåverkan, bland annat genom Eco Driving, allemansrätten och vad man ska tänka på vid ankring. Sprid gärna sommartipsen till dina båtgrannar och spana in båtmiljö.se för fler matnyttiga tips - tillsammans bidrar vi till en minskad miljöpåverkan och friska, renare vatten!

• Publicerat 2024-05-07

Kansliets öppettider under Kristi Himmelfärdshelgen

• Publicerat 2024-05-07

Svenska Båtunionen träffade Sanne Lennström, medlem i Riksdagens Fritidsbåtsnätverk, under en kväll i Riksdagshuset när vi genomförde en navigationsutbildning för riksdagspolitiker och passade på att prata båtliv med henne.

• Publicerat 2024-03-26

Stort tack till alla som deltog på Svenska Båtunionens digitala miljökonferens! Här hittar du presentationerna.

• Publicerat 2024-03-25

Äntligen börjar vi känna av vårsolen och tankarna för oss till båten och kommande båtsäsong. Nu inför sjösättningen är det ett bra tillfälle att lära sig mer om hur man kan minska sin miljöpåverkan till sjöss och på land. Det kan handla om att lära sig eco-driving, möjligheten att byta från bensin till alkylatbensin men också att inte skräpa ner i våra fina farvatten. Matnyttiga tips om hur båtägare kan minska sin miljöpåverkan finns på Svenska Båtunionens hemsida och på båtmiljö.se.

• Publicerat 2024-03-19

Se SBU:s film med tips och idéer om att hålla ett årsmöte i båtklubben.
    Filmen ger er råd om vad som ska vara med på dagordning, förklaring av mötestekniska termer, lokaler och mycket mer.